Uutiset

Haluatko mukaan pelastusaluksen miehistöön?

28.7.2017

Turun Meripelastusyhdistys järjestää syksyllä aktiivitoiminnasta kiinnostuneille tulokaskurssin. Kurssille hakeudutaan 19.8. järjestettävän valintatilaisuuden kautta.

Mitä? 

Turun Meripelastusyhdistys järjestää syksyllä 2017 tulokaskurssin pelastusalusten miehistössä toimimisesta kiinnostuneille. Kurssi toteutetaan Suomen Meripelastusseuran koulutusjärjestelmän mukaisesti, ja sillä käydään läpi mm. henkilökohtaiseen pelastautumiseen ja työturvallisuuteen liittyviä asioita sekä merimiestaitoja. Kurssin jälkeen osallistujat saavat osallistua yhdistyksen järjestämiin koulutuksiin sekä päivystyksille. 

Tulokaskurssille hakeudutaan tulokasvalinnan kautta. Se järjestetään lauantaina 19.8. kello 11:00 alkaen Ruissalon Saaronniemen laivalaiturilla. Tilaisuudessa toiminnasta kiinnostuneet haastatellaan ja tekevät pienen uintikokeen. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua 16.8. mennessä sähköpostitse tulokasvastaava Tero Vihtarille tulokkaat@tmpy.fi. 

Kenelle? 

Työskentely vapaaehtoisena meripelastajana sopii kaikenlaisille ihmisille iästä ja sukupuolesta riippumatta. Meripelastusaluksen miehistöltä edellytetään kuitenkin mm. hyvää fyysistä ja psyykkistä peruskuntoa, hyvää näkö- ja kuuloaistia, vastuullista asennetta, ryhmätyökykyä sekä ennen kaikkea halua ja mahdollisuutta aloittaa aikaa vievä ja vaativa harrastus. Pelastusveneen päivystysmiehistöön kuuluvalta edellytetään 18 vuoden ikää, mutta kouluttautumisen voi aloittaa jo 15-vuotiaana.

Tulokkailta ei edellytetä aikaisempaa kokemusta veneilystä, merenkulusta tai pelastustoiminnasta, sillä kaikki miehistöjäsenet koulutetaan Suomen Meripelastusseuran oman koulutusjärjestelmän mukaisesti. Lisätietoa koulutusjärjestelmästä löytyy Suomen Meripelastusseuran sivuilta

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group